2024-06-13 08:11:14 | Notice: Array to string conversion in /home/mokkahouse/public_html/page/config.php on line 166
2024-06-13 08:11:14 | Notice: Array to string conversion in /home/mokkahouse/public_html/page/config.php on line 166

Látnivalók

Tekintse meg látnivalóinkat.

Látnivalók

Lillafüred

Lillafüred (Miskolc-Lillafüred) település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, közigazgatási szempontból Miskolc része, földrajzilag a Szinva patak völgyében fekszik.
Turisztikai jelentősége kiemelkedő, hiszen az ország egyik legjobb adottságokkal büszkélkedő hegyvidéki üdülőhelye, számos látnivalóval, gyönyörű tájakkal.

Tovább olvasom

Miskolci állatkert

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark - korábbi nevén Vadaspark - öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatjuk be látogatóinknak, különleges erdei környezetben. A fák között sétálva a Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokkal, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokkal is megismerkedhetnek vendégeink. Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, így annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújtunk.

Tovább olvasom

Diósgyőri vár

A Diósgyőri vár falai a Szinva-patak völgyéből kiemelkedő szikladombra épültek. Anonymus a 13. századi Névtelen krónikás említi, hogy itt már a honfoglalás idején állt egy földvár, amelyet 1241 körül a tatárjárás idején pusztíthattak el. IV. Béla király a tatárjárás után kedvelt hívének, Ernye bánnak adományozta a helyet. Ernye bán fia, István nádor volt az első, ovális gyűrűvel övezett, két kerek toronnyal ellátott kővár építtetője.

Tovább olvasom

Miskolc Fő utcája

A Széchenyi István utca, a helyiek szóhasználatában gyakran Főutca, Miskolc belvárosának legjelentősebb és egyben egyik leghosszabb útja. Az út 1984 óta teljes egészében sétálóutca. Korábban – a villamos két sínpárját közrefogva – kétszer egysávos úton haladt a közúti forgalom rajta, ami azonban az út csekély áteresztő képessége miatt igen megterhelte a Széchenyi utcát.

Tovább olvasom

Miskolci Nemzeti Színház

Miskolci Nemzeti Színház Miskolc belvárosában található, a Széchenyi utcán. A színháznak ma is otthont nyújtó klasszicista és romantikus stílusú épületet 1847 és 1857 között építették.

Tovább olvasom

Herman Ottó Múzeum

A múzeum 1899-ben alakult meg Borsod-Miskolczi Múzeum néven. 1914-ig a Borsod-Miskolczi Múzeum és Közművelődési Egyesület, majd ezt követően 1949-ig, az államosításig Borsod vármegye és Miskolc városa finanszírozta tevékenységét. Az intézmény 1953-ban vette fel a sokoldalú tudós, Herman Ottó nevét.

Tovább olvasom

Ortodox Templom és egyházi Múzeum

A Magyar Orthodox Egyházi Múzeum a Görögkeleti templom kertjéből nyílik, az ország leggazdagabb görögkeleti egyházi gyűjteményének ad otthont.
A múzeum az egykori görög iskola 1805-ben emelt épületében nyílt meg 1988-ban. Állandó kiállítása a görögkeleti egyház és iskolák történetét és egyházi művészetét mutatja be.

Tovább olvasom

Deszkatemplom

Deszkatemplom a miskolci Tetemváron álló református templom, és mint a neve is mutatja, fából épült. Külső megjelenésében és belső kialakításában erdélyi építészeti elemek, motívumok dominálnak. A jelenlegi épület 1999-ben épült az előző másolataként, amelynek tervezője Szeghalmy Bálint, Miskolc főépítésze volt.

Tovább olvasom

Avasi kilátó

Az Avas-tetőn álló tv-torony és kilátó a város egyik jelképes épülete, 1963-ban avatták fel. Előtte fakilátók álltak itt, az egyik a nevezetes Rákóczi-kilátó volt.

Tovább olvasom

Avasi templom

Az avasi gótikus református templom Miskolc belvárosának legrégebbi épülete. A templom, a harangtorony és a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai kiállítási épülete a város egyik legszebb műemlékegyüttese, amely az Erzsébet térről, az egykori Rákóczi-hídtól, a Szent István térről is jól látható. A templom, a harangtorony és a temető is szerepel a műemlékjegyzékben.

Tovább olvasom

Farkasverem lovasközpont

A lovas oktatás keretében kezdők és haladók magas színvonalú oktatása történik megbízható, szelíd és nyugodt lovakon.

A napközis lovastáborok keretében a résztvevők a lovagláson kívül megtanulják a lótartás és gondozás alapjait és az istálló szabályait, hogy a későbbiekben biztonságosan tudják eltölteni a lovakkal szabadidejüket.

Tovább olvasom

Hejőmenti lovaspark

A lovarda a 3-as főútra kivezető Pesti útról tömegközlekedési eszközzel (városi buszjárat), ill. az  aszfaltozott Bogáncs  utcáról  autóval  könnyen  megközelíthető.
A kapubejárón keresztül a belső parkolóba érkezés  után a vendégek az emeleti társalgóba érkezve ablakon keresztül vagy a földszinti közlekedőből közvetlenül kísérhetik  figyelemmel a belsőtéri lovaglótérben (fedelesben) hozzátartozóik (gyerekeik) edzését, lovaglását.

Tovább olvasom

Barlangfürdő

A terület igazi kincse a Barlangfürdővé kialakított Tavas-barlang, melyet a víz évezredek alatt vájt ki a kemény mészkősziklákból. Az Európában egyedülálló Miskolctapolca Barlangfürdőben páratlan élmény a természet fedett uszodájában, a hegy mélyéről fakadó kellemes hőmérsékletű termálvízben fürödni, élvezni a tiszta, minden szennyeződéstől mentes levegőt.

Tovább olvasom

Tapolcai bobpálya

A téli-nyári bobpálya Miskolctapolca parkja mellett, nagyszerű környezetben található az erdő fái között. Teljes hoszanyolcszáz métel, amiből hatszáz méter meredek lejtő. Az ötvennégy méteres magasságkülönbséget rövid idő alatt, nagy sebességgel tehetik meg a vendégek, úgy, hogy közben egy lenyűgöző tájban gyönyörködhetnek.

Tovább olvasom

Tapolcai csónakázó tó

A miskolctapolcai parkban – melynek helyén néhány évszázaddal ezelőtt még mocsarakat, meleg vizű posványokat találhattunk volna – ma kellemes sétautak állnak a látogatók rendelkezésére. 

Tovább olvasom

Avalon Park elektromos gokart pálya

Igazi versenyzési élmény egyedülálló környezetben. Magyarország legmodernebb elektromos gokart pályája a fák között kialakított nyomvonalával mintegy 560 méteres száguldást kínál a technikai sportok szerelmeseinek.

Tovább olvasom

Avalon Park Maya játszópark

Az Avalon Park a legkisebbekre is gondolva kiváló szórakozási lehetőséget nyújt a gyermekek számára a 2500 négyzetméteren megépített, egyedi, “maya dizájnnal” ellátott játszóparkban. A különböző ügyességi, mászó- és ugráló elemek, csúszdák a különleges mozgásigénnyel rendelkező kicsik számára kiváló, biztonságos és változatos szórakozást biztosítanak.

Tovább olvasom

Grál Pince

A Grál Pince kézzel faragott, honfoglalás kori motívumokkal díszített, egyedülálló pince. A termei különleges hangulatot adnak, így előszeretettel jönnek a vendégek és időznek itt pár órát.

Tovább olvasom