Tapolcai bobpálya

Tapolcai bobpálya

A téli-nyári bobpálya Miskolctapolca parkja mellett, nagyszerű környezetben található az erdő fái között. Teljes hoszanyolcszáz métel, amiből hatszáz méter meredek lejtő. Az ötvennégy méteres magasságkülönbséget rövid idő alatt, nagy sebességgel tehetik meg a vendégek, úgy, hogy közben egy lenyűgöző tájban gyönyörködhetnek. A pálya rengeteg kanyarral van tűzdelve, és az utasok közel a fákhoz haladnak, ami mindenki számára igazi izgalmakat hordoz, de mindezt a legnagyobb biztonságban. A miskolcatpolcai bobpálya egyedülálló az országban, abban a tekintetben, hogy itt nem csak napközben, hanem akár sötétedés után is bobozhatnak a kedves Vendégek, mert a pálya ki van világítva.

 1. A bobot minden vendég saját felelősségére, megfelelő ruházatban, alkoholos illetve kábítószeres befolyásoltságtól mentesen használhatja!
 2. A biztonsági öv használata a pálya teljes hosszán kötelező!
 3. A bobban legfeljebb 2 fő utazhat. A magasabb személy mindig hátul üljön! A fékező személynek mindig legyen szabad kilátása! A hátul ülő kezeit tartsa a fékezőkaron! Kérjük, ne érjenek a pálya széléhez!
 4. A felsőtest mindig menetirányba nézzen (ne forduljon hátra, ne feküdjön el, ne térdeljen)! Ne változtassa meg ülőhelyzetét akkor sem, ha a felvonló megáll. Figyeljen az Ön előtt haladókra! Mindig a következő pályaszakaszra (minimum 25 méter) koncentráljon !
 5. Gyerekek a pályát csak 3 év felett használhatják. 8 év alatti gyermekek a pályát csak ettől idősebb személlyel együtt vehetik igénybe.
 6. A sebességet kérjük úgy megválasztani, hogy az se önt, se mást ne veszélyeztessen. Az ön előtt haladóhoz képest tartson 25 méter követési távolságot! Más bobbal való ütközés szigorúan tilos! Az ebből eredő károkozásért az ütközést előidéző a felelős!
 7. Csapadékos és fagyos időjárás esetén a megnövekedett féktávolság miatt minimum 50 méteres követési távolságot kérünk tartani!
 8. Kérjük, hogy a személyzet indulásnál adott utasításait tartsa be! Ne haladjon túl lassan, csak vészhelyzetben álljon meg!
 9. A felvonó pályaszakasz végén a bob automatikusan lekapcsolódik a felvonókötélről. Innen a fékkar előre nyomásával Ön szabályozza a bob lesiklási sebességét!
 10. Minden esetben kövessék a személyzet utasításait! A használati szabályok be nem tartása esetén a szabály ellen vétőt kártérítés nélkül kizárjuk a pálya használatából. A jegy megvásárlásával a látogató elfogadja a használati szabályok ismeretét, és vállalja azok betartását. 
  Szabálytalan vagy rendeltetésszerű használatból eredő károkért minden esetben a kárt okozó a felelős és köteles a kárt megtéríteni.
  A szabályok betartása garantálja a rendkívüli élményt, amelyet Magyarország leggyorsabb erdei bobpályáján szerezhet.

A bobpálya weboldalát ide kattintva tudja megnézni.